kratke chvilky dlheho filozofa

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Frontove podmienky.

Odbocenie od linie deja.

 

Nuz, teraz trochu odbocim od dejovej linie v ramci mojich zazitkov z Manchestru a pripisem sem jeden, ktory sa mi prave stal. Skor ako zabudnem...

V ramci doobrazenia momentalnej situacie - asi pred tromi tyzdnami som bol na SK a do GB som vzal so sebou svojho uja. Teraz byva so mnou a jeho najvacsou vasnou je varenie. Vari aj ked uz snad ani nie je co.
Vcera urobil zemiakovy salat a dnes sme si chceli k nemu vyprazit rezne. Samozrejme, podarilo sa, ale to v akych podmienkach sa to vsetko dialo, mi vnuklo myslienku napisat do do blogu.

Struhanka
Samozrejme, najjednoduchsie sposob ako urobit struhanku je pomliet si nejake tie vyschnute rozky a pod. No, kedze tu maju len chleba (no dobre, este bagety, ale rozky ziadne :-), priblizne tyzden a pol tu mame bud potkany alebo mysi a susit chlieb na radiatore je zdlhavy (a momentalne aj nebezpecny) sport, siel som kupit struhanku do hyperkarketu.
Okey, stala ma 49 penci (cize cca. £0.5). A preco som sa rozkecal o struhanke? No, ked som tuto oblast otvaral, napisal som varovanie, ze vsetky informacie su pravdive, aj ked su akokolvek neskutocne a smiesne, alebo smutne. Takze okrem toho, ze struhanku v anglicku dochucuju (sol, nieco s paprikou a pod.), tak ju este aj struhaju na takmer uplne identicke utvary! Predstavte si napriklad krystalovy cukor. Tak su si asi tak podobne :-)

Frontove podmienky na varenie
Na tomto som sa zasmial, ked som uz jedol hotove jedlo. Ujo si zacal stazovat, ze priprava salatu a vsetkeho ostatneho nie je az taka tazka, ale zdlhava a je to proste prplacka. Nakoniec sa dostal az do stavu, ked vyslovil vety: "Nie je to zlozite, ale tu su frontove podmienky! Keby som bol doma, tak pouzijem viac hrncov a nadob a bolo by to jednoduchsie. Ale tu? V jednej to musim pokrajat, presypat do druhej, v tej prvej zasa pokrajat nieco dalsie a prisypat to do tej druhej a nakoniec uz nemam kam davat to, co som prave spracoval. Doma mozes pouzit aj 200 hrncov, ale co tu? Tu ich mas tri."
Mal pravdu. Kuchyna je zariadena skor tak, ze nie je zariadena a je tam slusny bordel. Landlord (prenajimatel) je cernoch z Nigerie (a moj terajsi sef) a ked som bol u nich doma, tak musel z gauca odlozit nejake veci, aby ma mal kam usadit. Okrem toho ho zaujima vsetko ine, len nie to, aby si najomnici mali aspon do coho odlozit taniere. Ale o tom potom...

Zaverom 
Samozrejme, ze Vas nepripravim o ten jedinecny zazitok a podelim sa s Vami o fotografiu (LOL) mojho dnesneho obeda...


Manchester | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014