kratke chvilky dlheho filozofa

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Idiotska otazka :-)(-:

... ale neda mi neopytat sa vas :-D
Netusim kolko ludi bude na toto VEDIET odpoved (nie domyslat ju alebo tusit, ale fakticky vediet), ale som zvedavy. Zijeme v nejakej spolocnosti, niekde byvame, pracujeme, zabavame sa atd.
Zaujimalo by ma, ci je kdekolvek v akejkolvek casti ustavy, zakona (alebo dokonca v Biblii) uvedene, ze clovek, ktory sa narodi na Slovensku AUTOMATICKY prijima obcianstvo toho statu, jeho ustavu, zakony a tak dalej. Ja osobne som si totiz isty, ze som nikdy nic take nepodpisal :-D
Ak by to vsak tak bolo, zda sa mi to ako jasne obmedzovanie osobnej slobody bez moznosti vyberu alternativy. Co na tom, ze za mna rozhodli rodicia, ked toto rozhodnutie je dozivotne nemenne (neda sa nebyt obcanom ziadneho statu, alebo ano?) ... to len tak uvazujem, ked nemam co robit, ved vidite :-)(-:

Hovorit | stály odkaz

Komentáre

  1. Môžem len hádať, ale
    pes (šteňa) ktorý sa narodí v stajni je automaticky koňom?
    publikované: 25.11.2010 18:00:12 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :)
    clovek je stale clovekom, nech sa narodi kdekolvek... ale ked uz si zacal so psom - tiez ma svojho pana, podla ktoreho pravidiel zije... mna by zaujimalo kto je takym mocnym panom nad ludmi, ze ich automaticky niekam zaradi po narodeni ako psy ku panom
    publikované: 25.11.2010 18:11:15 | autor: CyberGhost (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Hele wexu, přestaň otravovat na blogu!
    Nahlásím tě, to si piš! Ty vychcánku!
    Osobně nevidím problém s občanstvím, mám dvě. V pododě. Ještě jedna věc. Když jsi se narodil, umněl jsi psát? Já jsem to uměl až ve čtyřech letech.
    publikované: 26.11.2010 08:38:59 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  4. ale pokiaľ viem
    môžeš sa svojho občianstva vzdať.
    publikované: 26.11.2010 08:47:48 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Mno, jestli to bylo na mě, tak uvádím, že
    českého občanství se nevzdám. Proč? Navíc už mám i třetí občanstvví. Občan EÚ.
    A to rozhodl výpravčí z Dolního Výplachu.Taky jsem nic nepodpisoval.
    publikované: 26.11.2010 08:59:23 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Mito
    Kúp si album a zbieraj ich :D ako iný zbierajú známky alebo mince, ty budeš mať zbierku občianstiev :D
    publikované: 26.11.2010 09:39:04 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Iviaku, však Ty máš taky nejmíň dvě:-)))))
    Co už naděláš, však i Hanzel měl dvojitý a teď trojitý.
    publikované: 26.11.2010 09:57:58 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  8. No mám :)
    ale musel som dokazovať že som človek a nie nejaké zviera (ľudoop) :D
    publikované: 26.11.2010 10:28:05 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. polemika dobra
    ale miesto odpovede som tu nasiel chat medzi dvomi ludmi... aj tak dakujem :)
    publikované: 26.11.2010 10:34:47 | autor: CyberGhost (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. cb,
    neviem,ci som spravne pochopila tvoju otazku,ale domnievam sa,ze kazdy,kto sa narodi na uzemi sr automaticky ziskava sk obcianstvo a s nim spojene vyhody/nevyhody,prava/povinnosti.(viz:http://www.upvs.sk/Portal/sk/Default.aspx?CatID=39&aid=488,dalsie info napr.tu:http://mic.iom.sk/sk/obcianstvo/vseobecne-o-obcianstve/30-ako-mozno-nadobudnut-obcianstvo-slovenska.html.
    s tym asi ten narodeny cloviecik nic neurobi,zvlast pokial sa narodil slovakom.mozno,keby sa narodil ugandanom,moze nadobudnut aj toto obcianstvo,ked o to rodicia,alebo neskor on o to poziada.
    myslim,ze kazda krajina ma po svojom sposobe upravene moznosti obcianstva,niektore ich umoznuju mat viacej,niektore nie,ked sa chces stat obcanom ineho statu,musis sa vzdat povodneho obcianstva.myslim,ze existuje aj nieco ako tehotenska turistika,ked si chodia rodicky zarodit obcianstvo pre potomka do vybranej destinacie,lebo z neho plynu pre potomka nejake vyhody.sucasne som pocula,ze existuju i miesta(snad dubaj,alebo tam niekde okolo),kde ani porodenie nepomoze k obcianstvu,lebo obcania tam maju take vyhody a dozivotne zabezpecenie,ze si to strazia a nepovoluju porodne obcianske prieniky.celkom zaujimava mi prisla informacia,ze su krajiny,kde ked sa preukazes po matke,ze si prislusnik daneho naroda,mozes ziskat obcianstvo a presidlit do danej krajiny,co sa oplati,ked napriklad nieco spachas v inej krajine,pretoze ta ta krajina nevyda k trest.stihaniu ako svojho obcana.myslim tiez,ze existuje akysi kosmoplolitny institut,ktory ti vyda pas,ze si kozmopolitanec v pripade,ze sa citis obcanom sveta a necitis sa byt prislusnikom ziadneho statu,ale ci je to len na paradu,alebo to ma aj nejake pravne dosledky,to uz neviem:-))
    publikované: 26.11.2010 13:57:39 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  11. bonnie
    na takuto odpoved som sa presne pytal... dakujem Ti za Tvoju ohromnu pomoc a vyskum, ja sam neviem kde by som zacal (urcite sa to da najst online, ale trvalo by mi to mco dlho), tak som sa radsej opytal :)

    skusim nieco zistit k tomu kozmopolitanstvu, znie mi to dobre :)

    este raz dakujem :-)(-:
    publikované: 26.11.2010 14:06:53 | autor: CyberGhost (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Bonnie, Tvé pátrání je povrchní.
    Co s človiečikom kterej se narodí v letadle nad Čínou? Co s člověkem, kterému stát nařídí přijmout občanství, aby mohl pokračovat v práci?
    Lidi, vy si snad nic nepamatujete!
    Institut občanství by měl bejt o přirozeném pocitu občana. Když se cejtíš bejt Švédem, ale na Slovensku chtěj občanství, tak si ho uděláš. Proč bych se měl něčeho vzdávat? Na co jsme vstupovali do EÚ? Na oné. Vzdejte se slovenského občanství!
    publikované: 26.11.2010 14:28:17 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  13. Mito
    Tvoj komentar je zbytocne agresivny, prestan prosim napadat inych ked sam nevies poskytnut riesenie - zatial si tu len chatoval s Iviakom
    publikované: 26.11.2010 20:02:07 | autor: CyberGhost (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. CG
    to čo píše Bonnie, naozaj funguje: Vydávala sa v Belgicku a dostala s mužom z Kinshasa/Kongo/Zair čestné občianstvo. jej deti sa tiež narodili v Belgicku a získali občianstvo belgické, po matke slovenské a po otcovi africké. Samozrejme musela požiadať, ale problémy neboli. Na nich v dospelosti bude, či budú využívať občianstvá. Navrátilová, Lendl, Šťastný, O tom, že by malo platiť len jedno občianstvo, to naši politici pretriasali.
    publikované: 26.11.2010 21:47:19 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  15. Sice netuším, v čem jsem byl agresivní, zajímalo by mě to,
    ale netrvám na tom.Reaguju na komentáře, který mě něčím osloví. Podle mně je to normální. Jestli si nepřeješ, dej vědět. Nebudu tu. Slibuju.Piš si dál co chceš pro Ty, co s Tebou budou souhlasit a maznať ťa, jak jsi dobrej a rozhleděnej.A můžeš psát jak chceš. I krávoviny. Já je taky píšu.
    Když mi někdo napíše, že jsem debil, tak se neurazím. Ještě jsem nikomu nenapsal, že je ke mně agresivní. Jsem zocelen životem.
    publikované: 27.11.2010 14:34:18 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  16. Mito
    prepac ak som Ta urazil, rad si precitam co napises
    co teda hovori Tvoje patranie?
    publikované: 27.11.2010 18:01:25 | autor: CyberGhost (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Nemusíš se vomlouvat, na blogu mnľ nemôžeš urazit.
    Moje pátrání říká, že by jsme na sebe měli bejt hodní!
    publikované: 27.11.2010 20:35:51 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  18. Mito
    s tym 100% suhlasim :-)
    publikované: 27.11.2010 21:03:55 | autor: CyberGhost (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. cg,
    nemas za co,mne to nahodou prislo ako zaujimava tema.
    jak uvadza mito,napadlo ma pri tom aj urcovanie obcianstva mimina porodeneho v lietadle(mozno i na lodi,vlaku,aute...)na to som sa ho prave chcela opytat,len som pozabudla...

    Vas,z tvojho komentu mi vyplyva,ze som si v belgii brala nejakeho zairana,tak by som rada uviedla,ze o tom nic neviem,by som si asi vsimla...:-))))))
    publikované: 29.11.2010 00:01:50 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  20. Mno, Bonnie, všimla:-)))
    Někdy záleží i na tom, kam zrovna koukáš:-)))))
    Říkává se temu ůhel pohledu:-))) Ráno se nestačíš divit.
    publikované: 29.11.2010 09:25:08 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  21. P.S.Jednou jsme se zakoukali trošku jinam,
    teda hlavně já.Byli jsme s Jardou na obletu SH a najednou koukám jako blázen a interkomem říkám Jardovi, Jardo, nepřipadá Ti to jako Alpy?
    A von, že jó, kurňa, asi jsme zakufrovali! Tak to nakopnul nahoru, přes záda dolu, přízemním letem domů. Koukal jsem, jestli po nás Rakušáci nestřílej a mastili jsmme. Ani si nevšimli:-)))))
    publikované: 29.11.2010 09:34:20 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  22. haha,
    uhel pohledu:-))
    pocuj,ty stihac,ked si si takto poletoval,to si mohol byt aj captain a mohol by si nieco vediet o tom rodeni na palube - nevies,jak je to s tym obcianstvom,ked sa porodi v lietadle?:-)
    a dalsi dotaz - jak vies,kedy preletis do ineho vzdus.prietoru-myslim tym k susedom?ja som vzdy nejak myslela,ze to asi povie vysielacka...
    publikované: 29.11.2010 11:04:16 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  23. Začnu od konce.
    Vysílačka v tý době pověděla akorát prd.GPS skrátka nebylo, ani palubní počítač. Lítalo se vizuálně. A když si se začumněla tak si byla nad Alpáma. Nebo nad Stutgárdem:-))) Tam po nás vystřelili tři rachejtle země vzduch, byli ostražití, ale Jardovi říkám, na třech se nějak čmoudí. Von pilotní eso, excelentní akrobat, udělal tři úhybný manévry, takhle, takhle a takhle, proti sluníčku,ubral, přibrzdil na vocas, potom dvojitej vývrut a přes záda do přízemního letu. Ať si střílej po kom chtěj:-)))))
    Mno a k tomu občanství.
    V zásadě platí zásada, že nabýváš státní občanství státu, kde jsi se narodila. Takže, když nad Čínou, tak čínský:-))))Potom si to můžeš změnit. Protože kapitán zapíše do palubního denníku, že ve vzdušném prostoru Číny, což je vlastně území, se narodil Slovence s belgickým občanstvím milásek.
    publikované: 29.11.2010 12:14:00 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  24. Bonnie, ja som byl spíš nestíhač:-)))))))
    Albatrosy byly podzvukový na boj s vrtulníky. Už jsem vo tom psal:-)))
    publikované: 29.11.2010 12:15:56 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  25. mito,
    ked to tak citam,napada mi,ze ten tvoj jardo musi byt macher aj na pc gejmsy,robit ja co on,uz davno dakam zapikujem:-)
    co furt mate s tou pobelgictenou slovenkou?tu si bere zairana,tu rodi nad cinou...mam pocit,ze som minula nejake spravodajstvo:-))
    publikované: 29.11.2010 13:34:08 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  26. Ode mně to byl jen příklad, Bonnie:-))))
    To Vasilisa napsala, tak se to šíří:-))))
    publikované: 29.11.2010 14:58:20 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  27. hezka
    kachna,vid?:-))takze tu mame nazorny priklad,jak sa siria drby:-)esteze to necita mama,uz by pytala,nech jej ukazem toho belgickeho cernoska,co som vyrodila nad cinou:-)))
    publikované: 29.11.2010 19:04:34 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  28. No,ale Bonnie, někde si to musela pustit:-))))
    To se navymyslí.Taky si můžu sám za drby, že su na černošky.Měli jsmekolej Amose Komenského, tam bydleli zahraniční studenti. A hned na rohu byla nálevna pod viaduktem.Tam mi jedna kočena zaplatila asi dvě píva, vona měla tátu nějakýho kmenovýho náčelníka, nebo císaře, už přesně nevím. Von jí posílal nugety, vona si to vyměnila za peníze a byla velice solventní.Von byl asi pravděpodobně militantně orientován, neboť, když mu napsala, že táto, tady jezděj plukovníci do práce autobusem, tak jí ho chtěl koupit:-))))
    Mno, a z teho vznikly ty pomluvy, že su na černošky. Já teda proti nic nemám:-)))))
    publikované: 29.11.2010 19:37:18 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  29. to si zavahal,
    mito,uz si mohol niekde protekcne sefovat cernoskym muhadzedinom:-)
    to mas za to,vies co,ze?:-)))
    publikované: 30.11.2010 00:00:14 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  30. Bonnie,asi jsem nezaváhal:-))))
    Stálo by ma to najmenej štyry krávy:-))) Jsem v postate lakomej:-))))
    publikované: 30.11.2010 09:41:02 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  31. no jo,
    nic neni zadarmo:-))
    publikované: 30.11.2010 14:34:44 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  32. Bonnie, s Tebou bych chtel byt na dovoleny:-)))))
    Ale v Arktide! Mám tam kamošku, vona je ledni medvedice, jak pristava Antonov, uz mne ceka
    S Tebou by to bylo uplne neco jinýho:-)))))))
    publikované: 30.11.2010 16:00:44 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  33. to by si musel
    vybrat inu destinaciu,na arktidu nie som dostatocne hunata:-))
    publikované: 30.11.2010 16:26:38 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  34. Bonnie:-))))))))
    Však nemusíš bejt nutně hunata, existuje polarni obleceni. Klidne muzes bejt i uplne hola:-))))))) Teda vespod. No to jsem prehnal. Myslim pod oblecenim:-)))))))
    publikované: 30.11.2010 16:45:52 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  35. ze nemusim?
    uz si videl ladoveho medveda bez srsti,viz napr.tie nahacske macky a psiky pre alergikov?vsak by zmrzol a ja tiez.a este poznamka,bez poradnych bombardakov na arktide v ziadnom pripade,nechaj si zajst chute na iluzie,ze naha vespod!:-)
    publikované: 30.11.2010 16:57:40 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  36. Dyt Ti to tu tocim, ze nic nepotrebujes:-))))
    To je specialni polarni vobleceni. Pod tym nemusis mit nic. No bombardasy, jezsii, to bych sel na zada:-)))))
    Vona Anicka, to je ta medvedice, my spime opodal vyskumne stanice, aby ji nezastrelili, tak ta mne svlikne, takhle se k ni pritulim, vona si da pres zadni a potom predni tlapu, nasteluje se zouraliadama proti vetru a spime. To je takovej haicung, ze az. Rano skoci pro potravu, vona nema odhad, donesla mi pulku tulene, to se neda, jindy mi donesla podvodniho namornika z americky atomovy ponorky. Voni se probourali, aby se vyluftovali a hrali fotbal.
    Toho jsme vratili. To ja nejim.
    publikované: 30.11.2010 17:08:58 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  37. 37
    komentarov... vypinam si notifikaciu :-D
    publikované: 30.11.2010 17:14:16 | autor: CyberGhost (e-mail, web, autorizovaný)
  38. tak,bombardasy
    a vzala by som si ich kludne aj trojo,organy a zada si treba chranit,mohol by si ist aj na hlavu,nielen na zada,z toho neustupim!:-)
    co je toto "zouraliadama"?
    cg - este nevypinaj,mozno dojde rec aj na akrticke obcianstvo:-)
    publikované: 30.11.2010 17:20:58 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  39. Bonnie,Miťo,
    To nie je kačica!!!!!!!!!!!!!!!!!To je Slovenka zo Žiliny! Cca pred 15 rokmi sa vydala nie za hocikoho, ale hneď do kráľovskej rodiny v Zaire. To čo som napísala, je pravda, nie preto, aby som komentovala, alebo bola zaujímavá!
    publikované: 30.11.2010 17:54:04 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  40. vas,
    dik za vysvetlenie,myslim vsak,ze tento pripad asi nie je obecne aplikovatelny na beznych ludkov,lebo ide o privilegovane vrstvy,kde to s obcianstvami a vselicim inym uplne inak lieta nez je standard....
    publikované: 30.11.2010 21:31:41 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  41. Tak se nám to vyjasňuje pěkně:-))))
    Hele, u Eskymaku to taky neni spatny:-))) Vite, nemusim mit moc teplo, v zivote jsem nejel do Tunisu nebo na pyramidy.Ale kdyby se mi chtelo pojedu do Australie. Mam tam rodinu. Koupim si jeden polovicni, zbytek doplavu:-)))))
    publikované: 01.12.2010 09:07:10 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014