kratke chvilky dlheho filozofa

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

POBOX

... ako ho nepoznavam.

Ahoy ludkovia!

Mozno si este niektori pamatate na stary dobry POBOX (www.pobox.sk), ktory vzdy vsade fungoval a bol dlhodobo najlepsim freemailom na Slovenskom trhu (a myslim, ze aj jedinym nehacknutym :-).

Hold, casy sa menia, aj POBOX sa meni.
Dovolim si vlastne skor tvrdit, ze POBOX zanikol a nahradil ho nejaky blby AzetBox.

V roku 1996, ked som s Internetom este len zacinal, ma ani vo sne nenapadlo, ze raz budem pisat takto strasidelny prispevok do BLOGu. Nakoniec - vtedy BLOGy snad este ani neexistovali :-)
V tom case som si poprvy krat v zivote zalozil e-mailovu schranku, odoslal prvy e-mail do (vtedy este) Radia Koliba, ktory mi nasledne ujo Virsik aj precital a bol som stastny, ze Internet je konecne dostupny aj pre obycajnych smrtelnikov.

Postupom casu sa POBOX stale viac zdokonaloval, ci uz funkcne alebo designovo. A hlavne bol stabilny a fungoval snad naozaj vo vsetkych browseroch (aj Linkse na Unixe).

Ked som sa dnes rano prihlasil do mojej schranky a nejak pozabudol, ze som si pre debug vypol vcera JavaScript, cakalo ma nemile prekvapenie.
Uz davnejsie mi bolo jasne, ze prihlasenie je totalna fraska, ktora vyuziva cookies. Zakazat ich je ako podpisat si slucku - uz sa do POBOXu neprihlasite.
No dnes ma ten ich "vylepseny design" totalne prekvapil - bez JavaScriptu si ani len neprecitate vlastne e-maily, resp. precitate tych par, co mate v Inboxe. Do ziadnej inej priehradky sa nedostanete a okrem toho, vobec na POBOXe bez JavaScriptu nieco najst je pekne tazke.


POBOX po prihlaseni - vidite niekde prihradky?

 


POBOX po otvoreni dorucenej posty - no comment

 

... a tak mi asi ako kazdemu spravnemu IT magorovi nezostava nic ine len povzdychnut si - kde sa podeli tie stare krasne casy? :-(


Pocitace | stály odkaz

Komentáre

  1. joooj
    ty si sa pekne neskoro zobudil, ved to je na poboxe uz davno tak :)

    inak vitaj a drz sa
    publikované: 13.06.2006 13:21:08 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014