kratke chvilky dlheho filozofa

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Jednu som hladil po tvari...

... a na druhu som zabudol.

Snivalo sa mi...

Sedel som na oblakoch ako zvyknu sedavat ludia, ktori medituju. Myslim, ze sa to vola "turecky sed".
Pozeral som sa do prazdna a premyslal. O com, to si uz nespomeniem.
Odrazu ku mne pribehla. Nevidel som jej do tvare - zakryvali ju vlasy. Krasne, spinavo-blondate vlasy. Mozno neboli az take krasne, ale v slnecnych lucoch tu, nad vsetkym, co ludia poznaju a cim su obmedzeni, sa mi videli nadherne.
Aj cez tie vlasy som ale citil vlhkost jej slz. Plakala. Nevedel som preco. Nevedel som odkedy. Nevedel som...
Podisla ku mne - hlava sklonena - a sadla si mi oproti. Stale som jej nevidel do tvare (vlastne v priebehu celeho sna som jej ju neuzrel), ale citil som jej blizkost. Citil som nieco viac ako jej blizkost. Citil som blizkost jej duse. Ako ked som bol uz niekolko krat zalubeny a ocitol som sa v blizkosti osoby, ktoru som lubil...
Bez slov a bez pohladu sa nase cela (nie tela ;o) dotkli a takto sme sa trochu "opreli" o seba. Bol som znova zalubeny. Uz po nespocetny krat. Je zaujimave ako clovek dokaze prezit lasku v sne, ktory ani nie je realny, aj ked dievca, ktore v sne vidi stale celkom nerozpoznava alebo vobec nepozna. Myslim, ze som ju poznal. Teraz len s tazkostou dokazem povedat, ci ano. Ale myslim, ze ano...
Pohladil som ju po vlasoch a potom po lici. Mal som pocit, ze mi to pohladenie vracia. Nie vsak fyzicky. Psychicky...

Odrazu som sa ocitol na mieste, kde som sa mal stretnut s jednou kamoskou. Prisiel som neskoro. O hodinu neskor. Nasiel som ju tam a bola pekne nahnevana.
Napokon som sa jej este snazil po ceste (zdvihla sa a sla domov) ospravedlnit, ze hodinu meskam. Najhorsie odbitie, ktore som mohol teraz zazit bolo v zmysle "Nevadi, nic sa nestalo."... a bezmocne stojaci na mieste som sa za nou pozeral ako mizne v dialke a pritom som myslel na dievca, ktore som este pred chvilkou lubil.
Prebral som sa, ale este stale som citil dotyk jej cela na tom mojom a mal som pocit, ktory akoby mi chcel povedat: "Nevzdavaj sa lasky, ved vidis, ze sa pre nu oplati zit." Chcel som ju zasa hladit po tvari, takej uslzenej a teraz takej stastnej. Ale uz som bol spat v krutej realite...


Sny | stály odkaz

Komentáre

  1. ..interesting..:o)
    no spinavy blond? zeby som to bola ja? haha:o)
    ale ne vazne..myslim, ze bud mas jasnovidecky sen a splni sa ti to neskor- t.j ked to budes v tej xvili prezivat, tak si uvedomis, ze ti je to odnekial zname..(mi povedz, ze sa ti to uz nestalo, problem je len ze v tej xvili uz budes vediet kto je "ta" dotycna..
    abo je to odraz tvojho podvedomia, kt.hovori o tuzbe po laske..
    ale why hladas lasku? why sa tak zaoberas laskou?
    myslim ze zbytocne plytvas casom..
    p.s to ze si zabudol na tu kamosku, to bola realita?
    publikované: 07.02.2005 18:16:25 | autor: blondie (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. 2 blondie
    no, neviem kto to bol a keby som povedal, ze si to ne/bola Ty, tak by som klamal.
    Jasnovidecke sny som nikdy nemal (ani moja prastarka neumrela na zadusenie ;o) a laskou sa zaoberam preto, lebo ju v tejto chvili mozem studovat a analyzovat scasti objektivne.

    p.s.: druha cast bola tiez castou tohto sna ;o)
    publikované: 07.02.2005 18:54:07 | autor: CyberGhost (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014