kratke chvilky dlheho filozofa

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nieco sa deje

no este nie je v Tvojom zaujme vediet co
Dorazil som.
Niekolko desiatok ludi sa na tomto mieste malo dnes stretnut, aby si vymenili najnovsie informacie, skusenosti a namety.
Desiatky ludi tu bludia od jedneho kmenu stromu k druhemu. Obcas sa usmeju. Obcas ma pozdravia.

Bez slov kracam k drevenej poschodovej chatke. Po ceste pod mojimi nohami praskaju suche konariky, ktore stromy uz pustili padnut do vecnosti. Hanbim sa. Mam totiz na nohach tenisky.

Na schodoch do chatky ma caka pokojna usmiata tvar cloveka, ktory do mna prednedavnom vstepil nieco zo svojho sveta. Neusmejem sa, len sa na neho spytavo hladim. Podidem blizsie.

Je to uz niekolko tyzdnov, co sa ho chcem opytat tuto otazku, a dnes nemienim cuvnut. Jemu jedinemu to nebude prekazat. To skor mne sa to javi ako prekazka, nutne zlo.

"Pozorujem to uz dlhsie, odkedy sme boli naposledy spolu. Uz prvy krat som citil, ze nieco nie je v poriadku. Mam pocit, akoby si si na mna daval obrovsky pozor, alebo naopak mnou opovrhoval. Ktora z tych moznosti to je?", pytam sa teda.

"Je v Tvojom vlastnom zaujme odpoved na tuto otazku nehladat.", odveti stale sa usmievajuc

Prvy krat ako som prisiel sa usmejem, objimem ho a vojdem do chatky.
Na druhy den sa ho pytam tu istu otazku a dostavam tu istu usmievavu odpoved.

Blizi sa cas odchodu a ja sa zacinam pytat znovu.
"Poznas pravidla. Pytam sa Ta teraz treti krat. Co je to, co Ta nuti mat sa predo mnou napozore?"

"Pravidla poznam, no sam si si vybral velmi riskantnu cestu. Bolo v Tvojom osobnom zaujme nepoznat odpoved na tuto otazku skor, nez na odpoved nebudes pripraveny. Pytas sa predcasne a tym nam vsetkym robis situaciu omnoho komplikovanejsou. Teda dobre pocuvaj."

"Pred urcitym casom bolo rozhodnute, ze sa vracajuce duse budu navigovat do dalsich zivotov podla ich potrieb vedomosti, ci skusenosti. Tento system perfektne fungoval do doby, nez si sa narodil Ty. Bol si prvy, ktory zazil hrozny sok, ked si sa miesto vo vybranej rodine prebral na uplne neznamom mieste. Entity chaosu zacali totiz presmeruvavat kanaly, urcene na presun duchovnej podstaty do ludskych tiel."

"Mal si stastie v nestasti, pretoze si sa narodil do rodiny ocakavajucej dievcatko. Tvoja dusa bola pripravena na prijatie zenskeho tela, no Ty si bol nuteny prijat muzske. Vladu nad vychovou vsak u Teba prebrala matka a bol si vychovavany k poznaniu zivota z jeho jemnejsej stranky. To je odpoved na otazku preco mas viac rozvinute citenie ako svaly."

"Po Tebe sa zacalo rodit na svete mnoho takychto dusi, ktore boli vyvedene zo svojho planovania a dosadene do uplne inej pozicie. Mnohokrat na taku zmenu neboli pripravene. A prave toto bol zamer entit chaosu. Vytvorit na Zemi chaos dostatocne velky na to, aby sa ludia dali pomerne jednoducho ovladnut cez sex, trans-sexualitu a pochybnosti. Vytvorit na Zemi dost chaosu na to, aby Ludia sami sebe zbrzdili vzostup do dalsej urovne vedomia, ktora je dnes uz prakticky dosiahnutelna. No prave vdaka chaosu, podcenovaniu, pocitu, ze musime vzdy patrit do nejakej skupiny vznikli civilizacne trendy, ako plasticke operacie, zmeny pohlavia, zneuzivanie detskej sexuality ci redukcia populacie pomocou antikoncepcie a inych tzv. ochran."

"Bol si to vsak prave Ty, kto bol prvym takto narodenym clovekom. A ako prvemu sa Ti dostalo zvlastneho daru, o ktorom zcasti uz vies. Nevies vsak este ako ho naplno vyuzit, ani na co zamerat svoju tvorivost. Ako prvy Clovek Chaosu mas moznost v sebe tento chaos v kratkom case pochopit, prijat a pomoct tak mnohym dalsim dusiam po celej Zemi, ktore sa rovnako zbytocne trapia."

"Entity chaosu vsak hladaju energeticku signaturu tejto informacie. Do tohto okamihu ju nemali ako najst, pretoze tato informacia nebola Tvojmu vedomiu znama. Odteraz, az pokial sa naucis ovladat a pouzivat tento dar, sme nuteni poskytovat Ti permanentnu ochranu. No i nase moznosti su obmedzene."

"Sme totiz obmedzeni Tebou. Dostal si, ako kazda dusa, do vienka moznost slobodne sa rozhodnut. Pokial sa slobodne rozhodnes prejavit a rozvijat svoje schopnosti, aby si navratil stav pred presmerovanim kanalov a pomohol tak ostatnym dusiam vzostupit, bude nasa ochrana dazdom, ktory zalieva ceresnovy sad."

"Ak sa vsak rozhodnes pouzit svoje rozvinute schopnosti proti nam a na pomoc entitam chaosu, ci inym entitam, ktore sa Ta isto budu pokusat zviest z Tvojej cesty na tu svoju, nasa ochrana strati zmysel a stanes sa nasou zahubou."

"A teraz mi dovol polozit jednu otazku Tebe. Keby si vopred vedel to, ze moja odpoved na Teba znesie takuto mieru zodpovednosti, chcel by si stale poznat tuto odpoved?"

Nedokazal som odpovedat. Uz som sa viac neusmieval. Moj pohlad vystriedal pohlad, ktory slovami nedokazem vyjadrit. Bola v nom ziadostivost, smutok, strach, radost, stastie, laska. Citil som vsetko v jednom okamihu a nedalo sa to zastavit.

Po licach mi tiekli slzy a myslel som, ze sa moja chrbtica zmeni na obrovsku chodiacu faklu, pricom mi najjasnejsie nezacne horiet hlava, ale prave posledny stavec na zaciatku kundalini. Nieco som znamenal. Znamenal som vsetko. Prvy krat v zivote som sa citil byt naozaj potrebny, naozaj silny a zaroven naozaj zranitelny...

doba | stály odkaz

Komentáre

  1. Entity chaosu. Hm.
    Dokážu mať vôbec zámer, ktorý je hodný čo i len povšimnutia? Samy sú predsa chaosom, a tým činom svojim rozhodnutiam nemôžu udeliť nijakú silu. Vedia síce udržiavať chaos, lebo na to netreba vynaložiť vôbec nijakú námahu (na chaos si stačí počkať), ale nie ho usmerňovať. Prakticky všetci ľudia sú entitami chaosu, čo úplne stačí na to, aby pozemská civilizácia chaos nepostrádala. Chaos skrátka nepotrebuje manažment a z vyššie uvedeného dôvodu ho ani mať nemôže.
    Novšie prejavy chaosu sa líšia od starších preto, lebo existujú novšie možnosti. Vôbec nemusí byť väčší ako pred 100, 200 či 1000 rokmi. Hej, ešte trochu dávnejšie bolo smerovanie iné. Čo už? Dakedy sa stáva, že chaos rozmnoží niekto nechaotický, čo mal úplne iný úmysel... :-)
    publikované: 12.08.2009 01:34:54 | autor: mest (e-mail, web, autorizovaný)
  2. 2 mest
    Dakujem za komentar. Doposial najvacsim uspechom chaosu na tomto svete bolo presvedcit ludi, ze chaos neexistuje. Tvoje slova mi pridu tak trochu pozdlz tychto riadkov.
    Noc ma svoju moc len pokym ju nepresvetlia luce usvitu. Ked chces, cakaj na chaos. Ja zatial pojdem svitat.
    publikované: 12.08.2009 04:20:45 | autor: CyberGhost (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. bré dopo, CG
    Moje slová sa celkom určite ťahali naprieč :-) Už len slovo "chaos" som použil toľkokrát práve preto, aby som naň upozornil, nehovoriac o explicitnom "Prakticky všetci ľudia sú entitami chaosu, čo úplne stačí na to, aby pozemská civilizácia chaos nepostrádala". Písal som hlavne o tom, že chaos nie je interne riadený, lebo je to technicky nemožné. Keby bol, mohli by sme sa rovno bavkať o bohu a diablovi alebo niečo podobné. Nie, niektoré časti vesmíru sú prosto chaotickejšie, iné menej. A keďže každý si za svoj chaoštek zodpovedá sám, môže si aj za to, či bude zotrvávať v slzavom údolí, alebo sa pohne inam. Sila chaosu je iba povrchná čiže "naoko" a dokáže stiahnuť výlučne tých, čo sú povrchní.
    A keď som sa vyňadril, že na chaos si stačí počkať, znamená to vari, že mám v úmysle naň čakať? ;-)
    Význam záveru môjho komentára bol taký, že sa vyskytli aj časy, keď na zemi rástla usporiadanosť. Nechýbalo veľa a dnes sme mohli žiť úplne inak. Slovom ŽIŤ. Potom prišiel šampión v jasnej zbroji, vskutku krásna bytosť, a úplne nechtiac spôsobil, že sme sa opätovne zvrhli. Ako to? Nuž, nepoznal miestny zámer. Rozumný zámer (pripomínam, že zámer schopný presadenia môže vychádzať jedine zo sily, usporiadanosti, a teda nie z chaosu). Tak trochu smolka, ale nič to zato. Času je vraj habadej a pokusov nekonečne veľa :-D
    publikované: 12.08.2009 10:12:25 | autor: mest (e-mail, web, autorizovaný)
  4. :-)(-:
    Ako mi kedysi niekto napisal do mojho blogu, pises vychcane, nie mudro ;-)
    Nemyslim to ako urazku, kazdy mame svoj sposob.
    Prajem Ti vela usmevu a slnka v srdci!
    publikované: 12.08.2009 10:46:41 | autor: CyberGhost (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. no, konečne som sa snáď popri múdrosti aj vychcanosti priučil ;-)
    vo vychcanom svete sa aj to zíde.
    jo, i tebe želám silné druhé a hlavne tretie slnko. v podstate nám predsa ide o to isté.
    publikované: 12.08.2009 14:59:08 | autor: mest (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014