kratke chvilky dlheho filozofa

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Realita

ocami otvorenymi dokoran
Je uzasne obzriet sa naokolo a uvedomit si, aky skok ludia urobili vo vnimani a inteligencii za poslednych 5-10 rokov.
Nebolo to tak davno, co takmer uplne vsetci slavnostne zrali vsetky informacie, ktore im prinasali masmedia, inak zvane aj mainstream.
"Spravy", reality show, rozpravky od Disneyho, kablovu televizu Cable Plus :-)(-:, ochutnavkove "antenove" vysielanie zahranicnych programov zdarma (RTL, RTL2, PRO7, ci dokonca Cartoon Network!).

Casy sa vsak menia - k horsiemu, co zrejme konecne zacalo ludom pomaly otvarat oci.
Ti sa zacinaju pozerat na ozajstnu realitu, miesto reality virtualnej, prezentovanej "skrinkou na trubadury" polospiacim zdochlinam na gauci s vychladnutou pizzou v ruke.

"Spravy" konecne stracaju svoje caro vyvolavania paniky a nasledneho pocitu bezpecia (u nas sa to stat nemoze, mame tu policiu, nikto na nas neutoci, sme v EU), mozno aj preto, ze s globalnou ekonomickou krizou a svetovym konfliktom na spadnutie to uz nie je mozne dalej uspesne travit.
Ludia sa cim dalej castejsie zacinaju obracat na alternativne spravodajstva, miesto lekarov hladaju liecitelov (alebo cinskych lekarov, co je prakticky obdoba liecitela), prestavaju pozerat na neustale sa opakujuce reality show, chodia viac do prirody.

Vsetko povedane ma samozrejme aj negativne nasledky.
Este pred nedavnom cela Zemegula s otvorenou hubou cumela na prvu cast Matrixu.
Vacsina z nas to zrejme celkom nechapala, ale mozno to bol prave Matrix, ktory odstartoval novu eru osvietenosti (nie osvietenstva) medzi ludmi, odstartoval zaujem o zivot jednotlivca medzi stadom volov, pripravenych na popravu.
Ako vsak bolo povedane vo filme samotnom, ludi, ktori dosiahli urcitu vekovu hranicu uz z Matrixu neprebudzame.
Jednak je pre nich privelkym bremenom zmenit svoj nahlad na svet a zobrat svoj zivot do vlastnych ruk, jednak sa taki ludia naopak obracaju proti svojim osloboditelom a padaju dobrovolne spat do virtualnej reality, do virtualneho pocitu bezpecia.

Pridajme do toho este vyhliadky na velmi realne ukoncenie vacsiny ludskej civilizacie v pomerne blizkej buducnosti, svetovy konflikt, smrtelne vykyvy pocasia a mnohi dalsi sa vracaju spat do Matrixu, co len na par rokov, ale predsa uz viac zla v tomto pekle nevydrzime! :-)(-:

Na druhej strane je skvele, ze kopec ludi zacina na podobne scenare pripravu, zmierenie, proces vnutorneho vyrovnavania. Zacinaju navstevovat skoly, v ktorych tento proces startuju za pomoci a podpory inych. Prave tito ludia (dufam) sa stanu novym ludstvom nasej planety, ktore rozkvitne do novej urovne vedomia, aj ked druha strana ma prostriedky a hotove projekty, umoznujuce status prezitia aj reptilianom.
Nuz, pokial sa jedna o spravodlivost, je zrejme, ze ziaden ukryt tymto votrelcom po zmene vibracnej urovne Zeme nepomoze. Ale to je na dalsi, dlhansky prispevok... :-)(-:

Bez Snov | stály odkaz

Komentáre

  1. P.S.
    dve uspresnenia

    1. casy sa menia k horsiemu co sa tyka tretej dimenzie
    2. neodporucam vykaslat sa na lekarov v pripadoch, kedy tradicna cinska medicina zjavne straca svoje caro (napr. pri zapale slepeho creva, ktore treba hned vybrat a podobne)... ale... ak vam nic take nehrozi - najlepsi liek je prevencia, nedajte si zapalit slepe crevo! :-)(-:
    publikované: 14.08.2008 10:33:55 | autor: CyberGhost (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014