kratke chvilky dlheho filozofa

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

The Power Is Yours - Microsoft!

Niekolkonasobnych "zaujimavosti" od Microsoftu tu uz bolo dost, teraz sa pozrime na jednu skutocne genuine - teda originalnu...

 

Windows Update
Nie som jednym z tych extremistov, ktori stale naburavaju Microsoft aj za tie najmensie hluposti, ale toto mi naozaj nedalo a musel som to niekam dat, lebo som este nic zaujimavejsie od Microsoftu asi zatial nevidel.

Podpora Win9X
Predstavte si, ze mate vo svojom pocitaci nainstalovany Windows 98 alebo 98SE alebo nejaku taku staru dobru vec. No a co zistite po pripojeni do Internetu a nastartovani Windows Update? Presne tak, Microsoft uz OFICIALNE ukoncil podporu OS Windows 9X (dost davno, ved uz sa chysta ukoncenie aj podpory W2K).

Download Patchov
Takze mate v podstate tri moznosti.
Mozete si pekne zadovazit novsi Windows (co asi nebude ta najlepsia alternativa, pokial mate W9X na hry a Internet).
Alebo mozete navstivit downlod.microsoft.com, kde si stiahnete manualne vsetky mozne patche na W9X a pracne ich poinstalujete.
Alebo to mozete vsetko ignorovat, pripadne nainstalovat len nejake tie hluposti ako DirectX a pod. a zit s vedomim, ze Vam zcasu nacas nieco urcite nepojde ani nainstalovat nie to este spustit.

Jedno z rieseni - Linux
Ako som spominal, nemam chut ohovarat Microsoft ani jeho aplikacie, OS ci business plan, ale tak ci tak som kvoli vacsinou nefunkcnosti a padaniu Windowsu presiel na Linux.
Lenze, co cert nechcel, ked som chcel spustit na Linuxe nieco, co je len pod Windows, musel som pouzit nejaky ten simulacny softik, aby som programu nahovoril, ze bezi na Windowse.

Tak som skoncil pri CrossOver Office, kde som naposledy instaloval MSIE (Internet Explorer - ved sami najlepsie viete, ze vacsina stranok je optimalizovanych pre MSIE a ludia s Mozillou alebo Firefoxom *viem, ze je to v podstate to iste* si mozu ist lahnut a cakat na optimalizaciu ;o).
Len uplnou nahodou po druhom spusteni MSIE mi automaticky zasiel na Windows Update.

Najprv som to chcel zastavit, ale potom som si uvedomil, ze CrossOver Office pracuje a tvari sa povacsine ako Windows 98, alebo 95. Tak som to nechal, nech sa natiahne Windows Update.

Windows Update pre Windows 98, 98 SE pod LINUXOM!
Na moje pocudovanie sa stiahol najnovsi Windows Update Software a ja som si teda klikol na Scan for Updates.
Na moje naozaj velke prekvapenie sa predo mnou zjavila stranka vyslovujuca presvedcenie, ze nasla vsetky dostupne kriticke updaty a patche na Windows 98 a 98SE.

Co na zaver?
Zaverom este pripajam dva screenshoty tohto vyjavu a dokonca si dovolim vyslovit presvedcenie, ze diskriminacia uzivatelov OS Windows 98 priamo Microsoftom, zatial co uzivatelia Linuxu maju dostupny Windows Update aj cez simulovany Windows 98, je velmi zaujimava a vhodna na dlhsiu polemizaciu.

... nemyslite, Microsoftaci? ;o)





Koxotiny | stály odkaz

Komentáre

  1. cuduj sa svete
    1. IE pod Linuxom aj cez cross over je uchylka...

    2. "...je optimalizovanych pre MSIE a ludia s Mozillou alebo Firefoxom *viem, ze je to v podstate to iste* si mozu ist lahnut a cakat na optimalizaciu"

    Je skor o webmasterovskom amaterizme a doposial som sa okrem par JS nestretol s page tak zhovadenou, ze by pod firefoxom nebezal. Ak uz raz niekto take nieco vyprodukuje, ma smolu, idem nam.

    3. "Windows 98 alebo 98SE alebo nejaku taku staru dobru vec"

    Jedine s cim mozno suhlasit je akurat, ze je to stare. Co sa tyka kvality radsej nekomentujem. Moja osobna skusenost stabilnej vydrze systemov u BUFU:

    win95 - mesiac
    win98 - stvrtrok
    win me - mesiac
    win2k - 9 mesiacov
    winxp - rok

    Samozrejme porovnavam vydrz u userov, bez internetu.

    3.
    publikované: 16.01.2005 22:41:37 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. RE: cuduj sa svetu
    No, CrossOver nie je celkom uchylka, pokial to musis pouzit.

    Ad. 1: Len pre tu haluz, prave som v GB a je tu nieco, co sa vola JobCentre Plus. Tam sa hlada realne praca v UK a maju to optimalizovane LEN pre MSIE.
    Takze, nemam MSIE? Nenajdem pracu! Resp. nenajdem ju tak rychlo.

    Ad. 2: nikdy som sa nestretol s vydrzou Windowsu s trvanim viac ako 6 mesiacov (okrem mojho ;o), ale to urcite zavisi od schopnosti userov

    Ad. 3: stary dobry Windows 98 som myslel v zmysle - nebezi tam XY procesov, ktore su pre beznu pracu zbytocne, je tym padom rychlejsi, funguje tam vacsina hier (vidis, MS uz nepodporuje W98 a pritom sa pre stale hry optimalizuju) a programov (nie ako napr. po instalacii SP2 do XP ;o)
    publikované: 17.01.2005 00:08:53 | autor: CyberGhost (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. RE: cuduj sa svetu - doplnenie
    Este aby som nezabudol... ak nemas MSIE, nedokazes ani uploadnut obrazok na BLOG.SK, takze by si ani nevidel/a tie pekne screenshoty, co som urobit ;o)
    publikované: 17.01.2005 00:56:45 | autor: CyberGhost (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014